|

Engellilere Kredi Veren Bankalar (Faizsiz Ziraat Bankası KOSGEB)

En az %40 oranında maluliyet raporunuz varsa bazı maddi haklara da sahip olursunuz. Bu haklardan belki de en şaşırtıcı olanı, işyeri açmanız durumunda İŞKUR ve KOSGEB tarafından sağlanan haklardır. Dolayısıyla hazırlamış olduğunuz iş planı onaylanırsa 100.000 TL faizsiz kredi alırsınız. Destek vermek isterseniz 2022 yılında en az 65.000 TL tutarında geri ödemesiz teşvik alabilirsiniz. Ticari faaliyetleri desteklemenin yanı sıra bankalarda da haklarınız var. Öte yandan, belirli zamanlarda birden fazla Ziraat bankası kredi hattına faiz indirimi sağlamaktadır. Başvuru yapabilmek için 2022 malullük aylığına sahip olmanız ve bu emekli maaşını Ziraat bankasından almanız gerekmektedir. Ziraat Bankası üzerinden emekli maaşı almıyorsanız faiz indirimli kredi kullanamazsınız.

%40 maluliyet raporum var ama emekli maaşımı alamıyorum bankalardan nasıl kredi çekerim derseniz şartlar biraz değişir. Bu koşulların neler olduğunu ve başvuru sürecinden nasıl geçmeniz gerektiğini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

2022 Maşına Sahip Engellilere Bankalardan Kredi Müjdesi

Banka kredilerinin müjdesi maaşlı engellilere ulaştı 2022. Findeks KKB notunun oluşması durumunda bankaların engelli vatandaşlarımıza kullandıracağı kredi tutarları belirlendi. 36 ay vade ile en fazla 50.000 TL kredi alabileceklerken, 24 ay geri ödeme ile 100.000 TL’ye kadar ihtiyaç kredisi kullanabilecekler. Engellilerimize kredi veren bu bankalar olan PTT’den emekli maaşı almaları durumunda, PTT & Aktif bank işbirliği dışında.

  1. Akbank
  2. BBVA garantisi
  3. QNB finans bankası
  4. TEB
  5. Türkiye İş Bankası

İşte sizler, engellilerimiz için önerdiğimiz ilk 5 banka. Findeks KKB puanınız maluliyet aylığı almanıza rağmen alınmamış olsa bile 6 ayda en az 1300 puana nasıl çıkarabileceğinizi başka bir sayfada anlatmıştık.

  • Puanım 0 Hiç olmadı! Nasıl oluşturabilirim? Kredi çekebilir miyim? Bahsettiğimiz adımları izlerseniz, şubeye gitmeden engellilere kredi veren bankalardan ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.

Engellilere kredi veren bu bankalar arasında sizlere en düşük faizi sunan bankamızdan yararlanabileceğiniz fırsatlar aşağıda listelenmiştir.

  • Kredi notunuz var ise evraksız, kefilsiz hatta şubeye bile gitmeden ihtiyaç kredisi çekmenizi tavsiye edeceğim banka Akbank’tır. Bankamız tarafından Temmuz 2022 için belirlenen faiz oranı aşağıdaki gibidir.
AKBANK12 Ay24 Ay36 Ay
AKBANK%2.20%2.23%2.23

36 ay vadeli farklı tutarlar için geri ödemeniz aşağıdaki gibi olacaktır.

Miktar (TL)VadeAylık ÖdemeToplam Maliyet
10.00036443,63 TL15.970,75 TL
20.00036887,26 TL31.941,56 TL
30.000361.330,89 TL47.912,29 TL
40.000361.774,52 TL63.883,09 TL
50.000362.218,16 TL79.853,61 TL

Peki, diyelim ki Findeks KKB notunuz sizde veya yukarıdaki linkteki içerikte olduğu gibi oluşturdunuz. Akbank üzerinden gelir belgesiz bu krediyi nasıl kullanacaksınız? İşte Akbank’ın 100 Bin TL 24 Ay Vadeli Faturasız Kredi Veriyor sayfamdaki delili ile cevabı. Sadece 2 dakikanızı ayırın ve ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz.

KOSGEB Engelli Hibe Desteği Nedir?

Bankaların engellilere sunduğu kredi olanaklarından bahsettikten sonra şimdi de kendi kredisini kuracak engelliler için güzel bir haberimiz var! KOSGEB, engellilerin desteğiyle size 10.000 TL ekstra hibe sunuyor. Ayrıca, başvuru yapmak ve eğitim almak artık çok daha kolay. Evden çıkmadan sadece e-Devlet şifresi ile internet üzerinden eğitim alabilir ve enstitünün desteklerinden faydalanabilirsiniz. Peki KOSGEB’in engellilere sağladığı destekler neler, maliyeti ne kadar?

✔ ‘İleri Girişimcilik Destek Programı’ kapsamında 270.000 TL

✔ ‘Geleneksel Girişimcilik Destek Programı’ kapsamında 65.000 TL

Hibe oluşturacağınız faaliyet için verilir. eğer varsa

  1. 18 yıldan fazla
  2. En az %40 engelli
  3. Herhangi bir suç örgütüne üye değilseniz
  4. KOSGEB’den hibe almadıysanız.
  5. Okur veya yazarsanız,

Milyonlarca girişimci gibi siz de bu hibe tutarlarından yararlanabilirsiniz.

KOSGEB Engelli Hibeleri Almak İçin Ne Yapmalısınız?

KOSGEB tarafından oluşturulacak engelli hibe başvuruları için belirli şartların sağlanması gerekmektedir. Ancak hibe almak için yol haritanızı belirlemek için öncelikle ‘İş Fikrinizin’ hangi kategoride olmadığını bilmeniz gerekir. Sonuç olarak, eğer;

  • İş fikriniz ‘İMALAT’ sektöründeyse hem ‘Geleneksel Girişimcilik Destek Programı’na, hem de ‘İleri Girişimcilik Destek Programı’na başvurabilirsiniz.
  • Yalnızca ‘Geleneksel girişimcilik için NACE kodu’nda yer alıyorsa, yalnızca ‘Geleneksel girişimcilik için destek programından’ yararlanabilirsiniz!

İş fikrinizin hangi NACE kodunda olduğunu öğrenmek için ayrı bir sayfa da hazırladık. KOSGEB’in desteklediği sektörler nelerdir? Ayrıca bulabilirsiniz. Bulamasanız bile ilgili sayfadaki yorumlarda iş fikrinizi sorarsanız operatör arkadaşımız en kısa sürede size cevap verecektir. İş fikrinizin hangi sektörde olduğunu öğrendikten sonra buna göre ‘Uzaktan Eğitim’ sistemi üzerinden ‘Girişimcilik Sertifikası’ almanız gerekiyor. Uzaktan eğitim sistemi üzerinden sertifika almak için e-Devlet şifreniz varsa aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

KOSGEB Engelli Girişimcilik Kursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Daha önce engelliler dahil tüm girişimcilere ‘Girişimcilik Sertifikaları’ sadece ‘Örgün Eğitim’ yoluyla veriliyordu. Bu yüzden sınıflara gitmeniz gerekiyordu. Bu özellikle engelliler için zordu. Bunlar nedir?

  1. Eğitimin verildiği kurumun verdiği adrese gidilmesi zorunluydu.
  2. Eğitime başvurmadan önce eğitim almak istediğiniz il veya ilçede eğitimin düzenlenmesini beklemek zorundaydınız.
  3. Eğitime hak kazanmak için bir ön görüşmeye katılmanız gerekiyordu.
  4. Eğitimi aldıktan sonra ‘Girişimcilik Sertifikası’ almak için yetkili kuruma gitmeniz gerekiyordu.

Ama şimdi tüm bunlar tarih oldu. Artık bu formalite ve işkenceye uğramadan ‘Uzaktan Eğitim’ fırsatlarından yararlanarak ‘Girişimcilik Sertifikası’ sahibi olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken:

  1. Direkt https://lms.kosgeb.gov.tr/login/login_page/index.html adresine gidelim.
  2. ‘e-Devlet ile giriş yap’ diyoruz ve e-Devletimize giriş yapıyoruz. Sayfa bizi doğrudan ‘Uzaktan eğitim kursu’ sayfasına yönlendirecektir.
  3. Gelelim sayfanın en altına. Oradaki ‘Öne Çıkan Eğitimler’de ‘Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ almak için ‘Eğitime Başla’ diyoruz.
  4. Bizi karşılayan 10 video izliyoruz ve sonunda testleri çözüyoruz.
  5. İş fikriniz ‘İleri Girişimcilik Destek Programı’ fırsatlarından yararlanmaya uygunsa, bu eğitimleri aldıktan ve videoları aynı şekilde izledikten sonra ‘Öne Çıkan Eğitimler’ sayfasından ‘İleri Girişimcilik Eğitimleri’ sayfasına gidip aynı şekilde çözüyoruz. testler.

Bu adımlardan sonra sistem anında ‘Girişimcilik Sertifikası’ oluşturacaktır!

KOSGEB Engellilere Sağladığı Ayrıcalık Nelerdir?

Daha önce de söylediğim gibi, KOSGEB tarafından oluşturulan karşılıksız destekten engelliler fazladan 10.000 TL’ye faydalanıyor. Kurum bu ayrıcalığı ‘Geleneksel Girişimcilik Desteği’ programında göstermektedir. Engellilere tanınan bu ayrıcalığı göstermek için öncelikle destek program çizelgesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

KOSGEB-Engellilere-Sağladığı-Ayrıcalık-Nelerdir

Destek tablomuzda da görebileceğiniz gibi, bazı rakamlar var. Peki bu sayılar ne anlama geliyor?

  1. Vakıf desteği kapsamında anında 5.000 TL hibe alabilirsiniz.
  2. 1. Faaliyetin kurulduğu 1 ila 12 ay arasında, yani fayda süresi olan maksimum çalışan ikramiye gününe ulaşırsanız, 20.000 TL hibe alırsınız. Aynı süre sonunda engelli girişimci olmak için +5.000 TL ek katkı almaya hak kazanırsınız.
  3. 2. İcra süresi olan 12-24 ay içerisinde prim gün sayısına ulaşırsanız 20.000 TL hibe alırsınız. Aynı ayın sonunda bu sefer engelli girişimci olduğunuz için + 5.000 TL ek hibe almaya hak kazanırsınız.

Başvurmak için, işinize başlamadan önce bir ‘Girişimcilik Sertifikası’ aldıysanız.

  1. ‘PMI Deklarasyonu’nun e-Devlet üzerinden derlenmesi.
  2. Destek programı başvurusu
  3. Kurumunuzla ilgili belgeleri elden teslim edin.
  4. KOSGEB İş Planı projenizi sunmanız yeterli olacaktır.

Bundan sonra zaten kurumda bulunan vaka görevliniz size yardımcı olacaktır.

Önerdiğim link:

  • Engelli girişimciler için İŞKUR hibesi 50 bin TL. Sayfamızda perakende işyeri açacak engellilerimiz için daha fazla hibe vergilendirilmektedir.
  • 5 adımda KOSGEB kredisi nasıl alınır? Burs için nasıl başvurulacağını daha ayrıntılı olarak anlattığımı bilmeni isterdim.
  • Sınavsız ve KPSS’li engelli memurluk başvurusu nasıl yapılır? Dediğim gibi devam edersen devletin omuzlarına düşebilirsin.

Ayrıca konu ile ilgili sormak istediğiniz birkaç soruyu da dilediğiniz zaman yorum olarak bize iletebilirsiniz. 24 saat içinde cevap verilecektir.

Caner Şimşek

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.